Ävenmåndagen ägnades åt att laga fransk mat. Igår befann vi oss i de södra delarna av Frankrike (ja, egentligenien hemkunskapssal på en skola i Örebro, men med litefantasi så
Här kommer äntligenresten av buffén lillasyster och jag bjöd gästerna på ifredags. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar tillsig mer än de orkar äta upp
Det var enriktigt kul dagi köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för enfemtiolapp för att göra korv i långa banor
Fyll de halverade paprikorna med alla dessa goda saker, strö över den hackade salladslöken, salta och peppra om du vill, och njut - gärna på ensolig balkong
Det sistnämnda är världens bästa grej att starta dagen med. Det känns verkligen som att det bränner bort alla bakterierihalsen och magen och vips så är man pigg och frisk
Marknadsbesök har vi alltså varit på idag, som vanligt blev det soligt och härligt väder. Och som om det inte räckte med mat så ska niäven få ett vintips och endrink att skåla invåreni, så generösa känner vi oss dennasöndagskväll
Starta dagen med ennyttig grön smoothietill frukost. Smoothies ger en bra mättnad, man blirpigg, presterar bättre och får ut mer av sineventuellaträning
Lägg fiskenien ugnsform. Vispaihop krossade tomater, crème fraiche och kryddor. Smakligmåltid. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom liteisåsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ inimitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter. 2 pkt torskfilé à 400 g. 500 g krossade tomater med basilika. 1 tsk timjan. 2 fiskbuljongtärningar. 1 brk crème fraiche à 200 ml. 3 tsk hackad dill. 15 cocktailtomateri halvor
För att inte reta upp för många militanta köttälskare efter mitt förra inlägg så är det bäst att visa att även jag grillar kött iblandäven om det inteblir så ofta
Nu senast bjöd jag Therése på sparris med hemmagjord aioli och parmachips. Sparris är ju galet gott eller hur, och jag tröttnar aldrig på att äta det som förrätt iolika skepnader
I och med att jag sommarjobbar behöver jag matlådor, och eftersom jag jobbar tillmiddagstid så behöver middagarna uppfylla vissakriterier såsom snabblagat, lättlagat samt att det gärna gå att göra mycket av så att jag får minsten matlåda (resten fryser jag in för framtidamatlådor/middagar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.