Man brukar väl säga att nöden är uppfinningarnas moder, men jag skulle nog vilja säga att överflöd har minst lika lika bra inflytande på experimentlustan
Skala, kärna ur och skär äpplen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök. Strimla de torkade aprikoserna. Lägg frukt och lök i en kastrull till sammans med
Äppelchutney 4 äpplen2 cm torkad ingefära i bit1 rödlök1 ½ dl äppelgelé1 msk balsamvinäger1 dl vatten1 tsk saltpepparSkölj äpplena, ta bort kärnorna och skär dem i små bitar. Äppelchutney 4 äpplen
Har du inte prövat att göra äppelchutney. Här kommer mitt recept i repris. Gott till indiska rätter, men också till lamm kyckling och fläskkött utan den indiska smaksättningen
Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen. Skär i knappt centimeterstora kuber. Finhacka löken. Fräs sedan upp chiliflarnen och kryddorna i en kastrull med olja
Kommentar Äppelchutney. 30 Oct. 06. 27. Äppelchutney. 0kommentarer. Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.