Mosa eventuellt ihop dem med en potatisstöt eller mixa med en stavmixer. Skumma med en slev. Dra med en sked genom gelén och kolla så att den stelnat fint
Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
Ingredienser Portioner. 1 l 2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt) 1 l vatten 9 dl socker per avrunnen liter saft ev pektin Smaksättning 1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
igår hade jag tjejmiddag och i värmen bjöd jag på en stor sallad med diverse tillbehör. gör samma sak med gurkan och skär den och morötterna i sneda bitar
Sila massan genom en silduk (eller ett durkslag med en ren, icke-luddig handduk funkar också). Äppelgelé går alldeles utmärkt att koka på skal och skrutt från äppelrensning, det blir supergott att servera till en stek i höstrusket och just nu sitter jag och funderar på om man inte kan göra kakor eller godis på det också
den handlar om Äppelgelé, och ger en klar marmelad med hög äppelsmak. Men i år har alla fått massor av frukt, och då kommer vänliga grannar och vänner med fyllda kassar
Smaka av med ett par nypor socker. Servera hela anrättningen med ris och rikligt med hackad koriander. Avsluta med att ha i potatis och kikärtor och låt puttra i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.