Servera med hemgjord vaniljsåsàla LCHF. Igår var en en sådär lagom slö dag när hösten börjar träda in o jag fick lust att laga en god middag med dessert o allt
Så jag blev serverad kaffe och pannkaka med grädde och sylt ute i köket, så där satt jag och snackade med Charlie och Matilda (i omgångar, de gick liksom i skift ute på kalaset) och så bläddrade jag i en bakbok som de hade på en hylla i köket
Boken kom med posten för någon vecka sedan utan ens ett litet meddelande om varifrån den kommer. Söndag = fikadag med släkt och vänner för en stor del av oss
Jag ser till att variera mig och lämnar ibland vagnen och Elin hemma med Fredric. Efter promenaden gick jag med Gabriel och Joel till affären för att köpa lördagsgottis
Glasyr. Blanda ner smöret i omgångar och tillsätt socker och kanel. Blanda ihop ordentligt. Smula ner jästen i en bunke, gärna i en hushållsassistent, värm mjölken till fingervarmt och häll över, och rör så att jästen löser sig
Nästa gång ska jag nöja mig med att använda en halv burk kolasås vilket jag tror räcker bra. Det glömdes sen bort en tid men alldeles lagom till Fars Dag kom jag på det igen
Runda bullarnamed händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skolla mandel genom att koka upp vatten och mandel tills du ser att skalet på mandel börjar skrynkla sig
Runda bullarnamed händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning
Skala och tärna äpplena och lägg i portionsformar, krydda med kanel och kardemumma. I våran familj har paj alltid varit en favorit, till kalaset likväl som till fredagsmyset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.