Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor. Severa med glass eller vaniljsås. Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 -40 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllene
Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
Knäckigt pajtäcke med antingen äpple eller rabarber i. Äpplepajmed vaniljsås, smaka på den. Min mamma gjorde ofta en paj med sockerkakssmet när jag var liten
Passar exakt lika bra med en stor kula halvsmält vaniljglass som vaniljsås. Knäckig blåbärspaj. Den är krispig, seg, smakar av kola och har massa blåbär
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
Knäck görs klassiskt på lika delar socker, grädde och sirap och smaksätts sedan med hackad mandel. Jag har nog förätit mig lite på den klassiska knäcken med åren
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips medsmak av kanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
onsdagen den 19. e december 2012. Knäck medsmak av saffran. Ca 50 st. Koka upp 2 dl socker, 2 dl vispgrädde och 2 dl sirap i en kastrull under omrörning
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Testade denna igår på syrran när hon var över på middag och den blev, jag får säga det själv väldigt god, med sin knäckiga yta och varma, goda äpplen inuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.