Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Häll i ärterna och fyll på med kallt vatten så att de och läggen täcks. Dagen före. Skölj ärterna i durkslag och blötlägg dem i kallt vatten i en stor bunke
Ärtsoppa är i mitt tycke den bästa soppa man kan få. Perfekt att bara kliva upp av sängen och värma på lite soppa, eftersom jag sovit hela dagen efter att ha jobbat i natt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.