8 timmar-
men jag blötlägger i regel nästan dubbelt så länge. Och sedan ska det kokas och ha sig i säkert två timmar om ärtsoppan ska bli sådär mjuk och sönderkokt som jag vill ha den. (Underkokta baljväxter är bland det värsta jag vet i matväg, så jag kokar för det mesta krutet ur dem. Och sedan lite till... Mat ska gå lätt att smälta för tusan!)
Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåsegrönaärtor i frysen och några sketna frukter
Iställetför att använda mig av kikärtor har jag i det här receptet använt gulaärtor. Det finns så mycket god vegetarisk mat i denna värld att jag ofta blir alldeles full i skratt när någon, för miljonte gången i mitt liv, undrar MENVADÄTERDUEGENTLIGEN
Smaskens till musslornas lätta sötma och ärtornasgröna fräschhet. Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Utan ett bra recept och lite erfarenhet tycker jag att vegetariska biffar istället lätt blir torra inuti, omöjliga att forma och svåra att få fin yta på
Häll i de kokta gulaärtorna och bred över potatismoset. Sätt ugnen på 200 grader. 4 dl gulaärtor, kokta. 6 dl torkadegulaärtor som du blötlägger och kokar själv
Myntaoljan kompletterar soppans lite "jordiga" smak av ärtorna - det blir en fräsch brytning. För en vegetarisk soppa, byt ut hönsbuljong till grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.