Är helt såld på Ålandspannkaka, med smak av kardemumma. Jag gjorde dubbel sats, så nu har jag ätit den både till frukost, lunch o middag i några dagar, hi
Förra året gjorde jag Ålandspannkaka för första gången i mitt liv, men det var inte den sista för det blev några gånger som den tillagades den julen och även i år kommer den ätas
Förra året gjorde jag Ålandspannkaka för första gången i mitt liv, men det var inte den sista för det blev några gånger som den tillagades den julen och även i år kommer den ätas
Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Inlägget Ugnspannkaka med mannagryn- Ålandspannkaka dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Denna fiskpuddingen är nog barnens absoluta favorit bland fiskrätterna jag gör på jobbet. Den serverar jag med smält smör,kokta morötter och kokt potatis
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Julig gröt. Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.