Varje år lanserar Arla en åretsgourmet-crème fraiche i samarbete med vinnaren av förra Åretskock. Ingefära och chili är dessutom två smaker som jag verkligen uppskattar ochHusmor Lisa skapar recept på Årets Creme Fraiche framöver
Vi Åretskock-bloggare följer honom vidare på hans resa detta år och vi hoppas på fler tillfällen. Han har pluggat hårt, läst tjocka franska matbibeln (som jag glömt namnet på men definitivt ska skaffa), jobbat stenhårt och arbetat med andra stjärnkockar i allt från NY till Paris
Den här sillen går åt i rask takt och är dessutom en fin present att ha som gå-bort-gåva. ÅretsKock2012, KlasLindberg, bjuder på sill med stor smak från fänkål, silverlök och Linie Aquavit. Skär sillen i snygga bitar ca 12-15 mm breda
Han och övriga Åretskockar som bär fram tallrikar (till skillnad från förra året när han lagade bankettmaten) till juryn och det är de som känner främst hur varma tallrikarna är - något som är avgörande i tävlingen och som kanske inte syns på de vackra bilderna av rätterna
Som ett led i mitt Åretskock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Härom veckan satte jag morgonkaffet i halsen när jag fick ett mail från ÅretsKock. De uppmanade mig att söka till ÅretsKock 2013 efter att jag blivit rekommenderad av folk i branschen under en kampanj på mässan Gastro Nord. ÅretsKock 2013…. Ca 15-20 min. Ca 15-20 min 3 Sila av smöret men behåll det
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på ÅretsKock. Ett stort antal kockar från norr till söder i landet har intervjuats om trender i köken
Korv nummer två, den som Daniel Räms hade i sitt tävlingsbidrag var mer åt det traditionella merguez-hållet i smaksättning, med vitlök, paprikapulver, kummin och citron
- Det var god mat på löpande band, vi proppade i oss mat hela dagarna för att hinna uppleva så mycket som möjligt, sade KlasLindberg som så snart som möjligt vill åka tillbaka till Japan
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Tycker det är kul att se vilka recept som är populära bland er läsare och ett recept som hängt med i toppen i många år nu är den klassiska veckosalladen
Det fick blir en älskad klassiker med kokta ägghalvor toppade med majonäs, räkor och dill. Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. Beräkna 70-85 minuter per kilo skinka. Mimosasallad, 10-15 bufféport. 150-200 g cream cheese med smak av vitlök och örter. 2-3 msk riven pepparrot. 2-3 msk hackad dill. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små). Parmalindad sparris med citroncreme, 10-15 pers. 2-3 msk riven pepparrot. 2-3 msk hackad dill. Mascarpone- och citroncreme med persikopurè, 8-12 mindre desserter (jag gjorde 12 små)
Årets godaste förrätt. Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna. 2017-07-30 @ 21. 5-7 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.