Skär paprikan i ca 4-6 delar och skiva löken så tunt du kan. Potatisen ska kokas och sedan delas ner. Blanda dressingen genom att vispa ihop passerade tomater, vinäger och paprikapulver tillsammans med riven vitlök
Det är en rätt som lagar sig själv och som är mustig, mättande och nostalgisk för folk från före detta Jugoslavien, alla har sin berättelse om morfars eller mammas böngryta
Ta av från grillen och gör redo för servering. Vänd på kycklingen och pensla med det smälta smöret runt om och låt kycklingen ligga på gallret ytterligare 10-15 minuter så smöret fastnar
Gnid in köttet med örtsalt och peppar och grilla det på kolgrill i ca 15-20 min Koka potatisen mjuk. Gnid in köttet med örtsalt och peppar och grilla det på kolgrill i ca 15-20 min Koka potatisen mjuk
Detta är ett recept som jag har försökt återskapa efter mina smaklökars bästa förmåga. Åt en ljuvlig sallad på ett lunchhak i North Carolina för två år sedan
Tina kroketterna och lägg grillspetten i blöt. Trä potatiskroketterna på grillpinnarna och lägg på grillen, inte direkt över glöden, tills de är genomvarma och fått lite yta
Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt vitlök och tomater och fräs i ytterligare ett par minuter. Tillsätt timjan, vin, buljong, farinsocker och svartpeppar och sjud utan lock tills vätskan reducerats till en fjärdedel
* Kokta, färska rödbetor (inte mina egna - än - men gott svenska KRAV-märkta)* FärskpotatisDet är fantastiskt att bara koka färska rotfrukter och potatis på sommaren och lägga på ett smör som passar bra till både fisk och kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.