Vispa grädden fluffigt men inte för hårt och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Haha, jag skulle i dag göra mig till lite o göra en rolig variant av semla - Petit Choux-semla
1ca 75 g sik- ellerlöjromPetit choux. 1Spritsa eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. 1Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga
Idag har jag bakat de här goda petit chouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petit choux
Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
1Klicka eller spritsa ut 12 stora eller 24 små toppar på bakplåtspapper på en plåt. 1Skär eller klipp av ett lock och fyll med t ex grädde och bär, vaniljkräm eller crème fraiche och räkor
Skär/klipp av toppen på petit chouxerna. Fyll hälften av petit chouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar
Klicka eller spritsa ut stora eller små toppar på bakplåtspapper på en plåt. Efter en del funderande föll valet på petit chouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.