Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Gör likadant med resten av fänkålen och använd resten av oljan och smöret. Smält hälften av smöret med hälften av oljan i en stor stekpanna på hög värme
Tillsätt spenaten och fräs på medelvärme tills den börjar falla samman. Servera med pressad potatis. 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra). 400 g koljafilé (torskfilé eller annan vit fisk går också bra)
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Pensla med olja och lägg på grillen, den skurna sidan först. Ädelost och fänkål går hand i hand. Grillad fänkålmed ädelost4 port1 fänkålsståndädelostoljaDelafänkålen i fyra delar. 1 fänkålsståndädelostolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.