Strimla rödlök, paprika och tomater efter tycke och smak. Tomater. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Kan inte med friterad mat hemma på grund av oset…. Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Perfekt bjudmat. I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Efter halva tiden så lägg i även tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar)
Häll över de passerade tomaterna, olivolja, vitlök och kryddor. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. 500 g passerade tomater. 2 dl kalamata oliver. 500 g passerade tomater. 2 dl kalamata oliver
Cocktailtomater i Rosmarinbalsamico. Idag bjuder jag på en av mina många Grekiska favoriträtter. Halvera tomaterna och rör ner i det smälta smöret i en kastrull
Det är ju inte alltid man är så sugen på varm mat när det är riktigt varmt ute. Under helgen så gjorde jag en jättemumsig grekisk sallad med krispiga rostade kikärtor