Ångkokt torsk med sesam- och limedressad råkostsallad och het paprikaröra. Den tjusigt färgstarka råkostsalladen har en asiatisk touch och funkar till det mesta – prova, den är lätt beroendeframkallande
Ikväll så förkokade jag dem i buljong, lagerblad, färsk timjan, kryddpeppar, morot och lök Till ribsen så blev det en enkel råkostsallad som blev anpassad både till Lina och oss
Perfekt att använda i en fräsch nyttig och god råkostsallad. Testa gärna mitt recept på råkostsallad. Jag har fått receptet av min svärmor och kallar det därför svärmors råkostsallad
Den senaste tiden har vi sjunkit djupare ner i -äter-inte-tillräckligt-med-grönt-träsket än någonsin, och jag tror att den främsta orsaken till det är att min minsta blir extremt trött, hungrig och uppmärksamhetskrävande en timmen före middag d v s vi träder in i den klassiska s k hell hour, så ofta prioriterar eller glömmer jag bort att ordna med sallad eller råkost när middagen ska fram på bordet
---Recept på råkost/raw food från Josefine Jäger på jfine. Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare
Choklad3 msk kokosolja2 krm kanel1 tsk äkta vaniljpulver6 msk kakao eller efter smak1 nypa salt4 tsk honung (eller 5 tsk agave)Gör så härSmält kokosoljan på ettan på spisen eller i vattenbad
Servera ruladerna med kokt potatis, pasta eller ris och gärna råkost av något slag. DAGENS RECEPT 14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff
Blanda råkosten och salta den. Låt gärna den blandade råkosten ligga i en bytta i kylen under natten med lite salt så blir den mjuk och fin till dagen efter
Servera med råkost. råkost. Tärna korven. Skala och hacka löken. Tärna potatisen. Fräs korv, lök och potatis i en stekpanna med matfett tills det börjar få fin färg
---Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsen på emmasrawfood. Smuldeg2 dl valnötter (blötlagda 8 timmar, noga sköljda)1 dl mandlar (blötlagda 8 timmar, noga sköljda)2 dl riven kokos16 droppar pepparmyntsolja (finns på hälsoboden eller internet, köp INTE den på ICA den är inte bra