Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Dragonsås. Rödvinsås. Rör ut majsstär-kelse i vatten och red av såsen och koka i ett par minuter. Servera köttet med båda såserna och rotfruktspytt, sallad och sockerärter
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Rödvinsås. Oxfilé. Red såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten. Oxfilé. Rödvinsås. Stycka oxfilén i 4 bitar. 700 g oxfilé, gärna mittbiten