Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Den här vegetariska skagenröran görs av saltade och sedemera urlakade peppar och skäggriskor. När jag gör den här röran så äter jag och min son upp nära på en halvliter tillsammans, ofta till bakpotatis eller som ett gott pålägg på ett nybakat rågbröd
Jag älskar recept. Jag älskar att titta i kokböcker, mattidningar och surfa på matsajter. Och titt som oftast hittar jag spännande rätter med ingredienser jag aldrig hört talas om, och så tänker jag att det DÄR måste jag prova någon gång