Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Antal. 3 personerFörberedelsestid. 15-20 minKoktid. ca 40-45 min. Ingredienser. 3 fläskkotletter, delas ned i små kuber/bitar2 vitlöksklyftor, skalade och pressade½ gul lök, skalad och finhackad½ burk champinjoner (140g)3 palsternackor, skalade och delade i bitar70 g bacon i bitar eller strimlor1 schalottenlök, skalad och finhackad½ dl sherry vinäger1 burk krossade tomater, (400g)1 lagerblad1 tsk oxfond1 dl vatten½-1 dl gräddeca 1 tsk sockeren nypa paprika pulverKryddning av kotletterna
Hade planer på att åka till Kungsberget i dag, men eftersom termometern visade -19 grader hemma hos oss, så fick det bli en sväng till Gävle istället för att inhandla de sista julklapparna
Då ska vi stilla lite nyfikenhet som kanske uppstod igår när vi la upp matlagningsbilder på Instagram och Facebook, direkt från det Mårtenssonska köket
Grädde, vitt vin, vitlök och räkor. det är allt. Varför krångla till det. Det här receptet kan jag inte ta åt mig äran av, hittade det på favvobloggen Matplatsen (hos Bloggfamiljen)
Omeletten är en sån där ultimat rätt som kan varieras i alla oändlighet. Man kan både smaksätta själva äggsmeten på olika sätt och förändra smaken genom det som tillsätts ovanpå äggstanningen
Och för att förgylla mina lååånga dagar här hemma med gipset så rotade jag fram både blåbär & lingon ur frysen idag och tänkte att det blir nog gott i en mjuk kaka