Och så mysigt det är att börja helgen med smarriga våfflor. Men oj så gott det är med våfflor. Tillsätt äggenoch avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet
Tänk att ett recept nästan "utan allt" kan bli så gott. Eftersom jag själv och min familj tål ägg brukar jag baka med det, men nu inhandlades i alla fall ett paket No Egg för att göra rutorna äggfria
(Se ) Hen gav mig detta recept som ger frasiga våfflorutan vare sig ägg eller mjölk. Dottern tål inte mjölkprotein och vi har testat otaliga recept på mjölkfria våfflor genom åren
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Lägg fyllningen på ena sidan av den utplattade degen och vik sedan i hop den på mitten. Lägg i skinkan (jag väljer ofta Lönnebergas då glukoserna kommer från majs)
Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga . Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag
Dessa är bakade helt utan mjölk, ägg, soja, gluten & vete. Lägg i en bakform på en plåt. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner margarinet i bitar
Dela degen i två delar, forma två limpor ochlägg på bakplåtspapper på plåt. Vi har redan börjat ge honom mer än hälften av den rismjölk han fick förut och nästa steg är att försöka få Mattheo att ge upp sina risrån och riskakor och äta mjukt bröd istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.