Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter

DORO WAT Kyclinggryta i pepparsås

Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg bitarna i en skål och krydda med salt och citronsaften av 1 citron. Låt kycklingbitarna stå minst 1½ timme i kylen

Kalkonstek med grönsaker

Ta av bladen från örtkvistarna och finhacka dem. Ställ hälften av örthacket åt sidan. Skala och pressa en vitlöksklyfta och blanda med resten av örterna
Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Potatiskaka. Skala potatis och skiva den tunt. Blanda hackad persilja, hackad vitlöksklyfta, timjan, salt, peppar och riven ost

Helstekt kalkonbröst med dijonsenapssås

Värm ugnen. Krydda köttet, hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg i ugnssäker form och stek i mitten av ugnen, ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 68°C
Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt  Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den