I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Aroniabär är utmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin. Även kråkbär, blåbär, tranbär, svarta vinbär och björnbär innehåller mycket antocyaniner
½ kg syltsocker. Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Koka i cirka 5 minuter på mellanvärme. Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter
Häll upp marmeladenpå glasburkar som du steriliserat i kokande vatten. Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Jag har alltid tänkt mig "sylt-marmelad-gelé" på en slags konsistensskala. Det har inte blivit några besök i blåbärsskogen för min del, men väl ett besök på Bondens marknad - ett "good enough"-alternativ
Något annat som hände igår var att jag så snart jag stigit upp efter min skönhetssömn kokade sylt. Det är ju inga problem om man går in på bloggen och läser men jag vet inte hur exempelvis Bloglovin fungerar
Prova om marmeladen är klar genom att hälla ut en klick på en tallrik och dra en sked igenom. Om marmeladen flyter ihop igen behöver den koka en stund till, annars är den färdig
Enkelt och snabbt sätt att göra din egen marmelad eller sylt. Apelsinmarmelad smaksatt med lite färsk ingefära är en höjdare, en gnutta chilli i jordgubbsmarmeladen är också gott
Den färdiga sylten ska sedan hällas upp i burkar. Tillsätt Melatin enligt anvisning på förpackning. Burklocken ska förslutas direkt när sylten fortfarande är varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.