Gratinera i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. I morgon är det fredag igen (yippie. ) och jag tänkte passa på att tipsa om en god och enkel rätt som passar bra att göra en fredagskväll
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Rödvinssmör ♥ passar till det mesta som. oxfilé, entrecôte, biffstek, fläskkotlett, kycklingfilé, helt enkelt till nästan allt, ja till och med till stekt lax eller pocherad torsk
Ett fantastiskt härligt tillbehör till både fisk och kött. 100gram Smör1färsk rödbetarivet skal från en halv Citronsalt och svartpepparSå här gör du Rödbetssmöret, skiva 100gram Smör, skala Rödbetan och riv den på fina sidan av rivjärnet
Dessa tortillabröd går fort att förbereda och tillaga. När de har legat framme ett tag så blir de lite krispiga som ett tunnbrödsknäcke och då passar det riktigt bra att göra sig en god äggmacka
Grundidén fick jag från min kära far som sist när jag var hemma och hälsade på slängde ihop ett bröd med en helt fantastisk konsistens som jag sedan dess försökt att efterlikna
Minns ni tunnbröden (klick) och semmelwrapsen (klick) jag gjorde tidigare här i vintras. Dessutom innehåller nyponskalsmjöl rejält med vitaminer (framförallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart
Minns ni semmelwrapsen (läs mer) jag gjorde häromdagen. Låt degen svälla 3-4 minuter. Grädda i 5-7 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har
En, av flera citroner, som är mogna i mina föräldrars uterum. De innehåller nämligen massor med vitaminer, mineraler och fibrer (t ex sådant som kalcium, kalium och C-vitamin) som kan ge din kost ett riktigt näringsuppsving
Mjölksyrejästa grönsaker var starten till min fermenteringsfixering. Jag och min syster var väldigt noga med att det var rättvis fördelning, och kunde sätta i oss en burk på en gång om ingen hindrade
Så här gjorde jag min vintersoppa nu senast. Hetta upp olja i en rymlig tjockbottnad kastrull eller gryta och fräs alltsammans under omrörning några minuter
Min kål serverade jag till smaskiga köttbullar med gräddsås, gott, gott. In i ugnen på ca 200 grader i ca 20 min, håll koll så dom inte blir för mörka men dom måste ju också bli mjuka. ca 20 min
Hej. Gjorde en så god, varm kålsallad igår till middag. Jag var inte sugen på varken potatis, pasta eller ris så googlade vitkålsrecept och såg en variant med stekt vitkål blandat med kikärtor
Inte vad jag kan minnas i alla fall. Så, som vanligt när jag inte vet vad jag ska göra med en för mig ny ingrediens går jag igenom mina kokböcker för inspiration, idéer och tillagningssätt
Grädda i snäppet under mitten av ugnen i ca 60-70 min beroende på hur stor kålrot du har. Då delar du den i två delar, skalar den och låter den koka i ca 15-30 minuter. Grädda sedan kålroten på ca 225 C i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Du kan om du vill köra på grillfunktionen sista 5-10 min för att få en härlig yta på griljeringen. ca 20-30 minuter D. 5-10 min