Koka lagen och låt den kallna. Häll över lagen och låt stå i ett par dagar. Lag. Blanda mjöl och socker och vik strömmingen dubbel, vänd den i mjölblandningen
Blanda alla ingredienser till lagen och häll den över strömmingarna. 2 lagerblad. Lag4 dl vatten 2 dl ättikssprit, 12% 2 dl socker 1 tsk kryddpepparkorn (som krossas grovt) 2 lagerblad 1 gul lök, skivad
Blanda vatten och ättikssprit, eller matättika, och socker tilllagen. Häll den kalla lagen över. Tillagningstid 30 minuter + 12 timmar i kyl 600 g Kassler
blanda ihop ättiksprit, vatten och socker strö kryddpepparkorn och dill över flundrorna garnera med skivad rödlök och slå lagen över fisken låt fisken stå och dra över natten och servera den kall
Skeda över lök ur inläggningslagen. Ge lagen ett uppkok och kyl innan strömmingarna läggs i. Lägg dem varma i en lag av 2 1/2 dl vatten, knappt 3/4 dl ättiksprit, 1/2 dl strösocker, 1/2 grovhackad knipplök, 1 lagerblad, 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar. 1–2 paket färdig ättiksströmming (1 paket = 160 g strömming)