Ättiksströmming lag recept

Ättiksströmming

Ättiksströmming

Som vanligt steker jag några extra och lägger in ättiksströmming. Koka en lag av vatten, ättikssprit och socker
Ättiksströmming

Ättiksströmming

Koka lagen och låt den kallna. Häll över lagen och låt stå i ett par dagar. Lag. Blanda mjöl och socker och vik strömmingen dubbel, vänd den i mjölblandningen
Ättiksströmming

Ättiksströmming

koka upp ättika, socker, vatten, peppar, lagerblad och kryddnejlika i en kastrull. Häll över den varma lagen och låt stå i kylen över natten
Ättiksströmming I

Ättiksströmming I

Koka samman alla ingredienserna till lagen. Häll den kalla lagen över strömmingen. Skölj strömmingen och låt dem rinna av
En riktig silverskatt

En riktig silverskatt

Det fick bli en alldeles vanlig inlagd strömming med väldigt lite socker och väldigt mycket rödlök, min barndoms strömming

Ättiksströmming (med något sötare lag)

Blanda vatten och ättikssprit, eller matättika, och socker tilllagen. Häll den kalla lagen över. Tillagningstid 30 minuter + 12 timmar i kyl 600 g Kassler
Ättiksströmming

Ättiksströmming

Blanda lagen och häll den över strömmingen. Eller koka upp lagen och häll den varm över kall strömming
Ättiksströmming II

Ättiksströmming II

Blanda lagen och häll den över strömmingen. Blanda ströbrödet med salt och panera flundrornas skinnsida

Godaste ättiksströmmingen

Rör bara ihop lagen- tills sockret är helt smält. Lag. 4 lagerblad. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Salta o peppra

Ättiksströmming I

 Koka samman alla ingredienserna till lagen. Häll den kalla lagen över strömmingen. 1.  Skölj strömmingen och låt dem rinna av

Ättiksströmming

blanda ihop ättiksprit, vatten och socker strö kryddpepparkorn och dill över flundrorna garnera med skivad rödlök och slå lagen över fisken låt fisken stå och dra över natten och servera den kall

Ättiksströmming II

Blanda lagen och häll den över strömmingen. 1.  Blanda ströbrödet med salt och panera flundrornas skinnsida

Ättiksströmming

koka upp allting och häll sedan det varma laget öv 2L socker. 4 rödlökar 4 morötter dill / lagerblad. 2L ättiksprit

Ättiksströmming med rödlök

Blanda ingredienserna till lagen, koka så att sockret smälter och låt lagen kallna. Häll lagen över fisken

Ättiksströmming med färsk vitkål och dill

Skeda över lök ur inläggningslagen. Ge lagen ett uppkok och kyl innan strömmingarna läggs i. Lägg dem varma i en lag av 2 1/2 dl vatten, knappt 3/4 dl ättiksprit, 1/2 dl strösocker, 1/2 grovhackad knipplök, 1 lagerblad, 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar. 1–2 paket färdig ättiksströmming (1 paket = 160 g strömming)

Ättiksströmming

Varma fiskar tar lättare åt sig smak av lagen. Låt lagen kallna och häll den över fisk och grönsaker i skålen