Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop hörnen. Jag gjorde dem sedan fria även från mjölk. Lägg med hörnen nedåt i bullformarna så att den släta sidan kommer uppåt
Jag har nästan alltid gjort dem mjölkfria genom att använda mjölkfritt margarin och havregrädde. 250 g smält mjölkfritt margarin. 250 g smält mjölkfritt margarin
15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Lägg i skinkan (jag väljer ofta Lönnebergas då glukoserna kommer från majs). Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då