Ägg o räklåda recept

Räklåda

Räklåda

Läggkokt ris i botten på en smordugnsform. Skala räkorna. Läggpurjolöksfräs, sparris ochräkoroch blanda det lätt med riset
Räklåda

Räklåda

Kokaäggen så de blir hårdkokta. Favorit i repris och tillika gårdagens middag. Lägg i botten på ugnsfast form
Räklåda

Räklåda

Kokaäggen så de blir hårdkokta. God. Lägg i botten på ugnsfast form. Den har funnits med här på Smaskeli för länge sedan, men tål absolut en repris

Lax- och räklåda med broccoli

Lägg sparrisen (eller broccolin) i botten på en ugnsfast form. Lägg laxen på sparrisen. Jag har tidigare gjort den här lax- ochräklådan från Skaldeman med sparris, men den blir ju för trälig när den har varit i frysen, så jag rekommenderar att byta ut sparrisen till broccoliom ni inte tänker äta upp allt på en gång
Ris- och räklåda

Ris- och räklåda

Lägg det i en form där det får kallna. Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Garnera med räkorna, de skivade äggenoch dillkvistar
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Vispa ihop resten av grädden med äggulanoch rör ned. Lägg fyllning i mitten av en plätta (pannkaka). Och här kommer några tips på varmrätter till nyårs
Ägg & räklåda

Ägg & räklåda

ojgott det blev. Till denna form använde jag. Servera med sallad och bröd och gärna ett glas vitt. Igår kväll blev jag så sugen på en riktig 80-tals klasssiker som min mamma oftagjorde när jag växte upp. Ca 400 g räkor5koktaägg5skivor franska (som jag skivar till krutonger)Dill, färsk eller torkadOstsås. 3 dl mjölk 100 g smörmjöl till att reda såsen med Ca 1 dl riven ostLäggkokt skivat äggbotten av en smordungsform, strö sedan över räkoroch häll sedan över ostsås med dill i och sist brödkrutongeroch , in i ugnen på ganska hög värme så brödet får färg, färdigt. Bild lånad från google Ca 400 g räkor. 5 koktaägg. 5 skivor franska. Ca 1 dl riven ost
Räklåda

Räklåda

Vispa hastigt samman äggoch mjölk. Skär bort kanterna från brödet och tärna det. Fördela räkorna på brödet och häll över äggstanningen
Räklåda

Räklåda

Smörj formen med smör och fördela äggen salta lite lätt , bred över stuvningen ochtoppa med brödbitarna och ringla över rikligt med olivolja
Knaprig räklåda

Knaprig räklåda

Bottna en ugnsform med de skivade äggen. Strö på räkornaoch denfinklippta dillen. Fördela stuvningen över innehållet i formen

Ägg o räklåda

Läggägg i botten, sen räkorna på. Koka såsen i 5-10 min tills den har tjocknat. Bred sedan över fransktärningarna, häll över det smälta smöret 6 koktaägg. 4 - 5 hg räkor

Ägg och räklåda

Skala och skiva äggenochlägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt curryn som får fräsa någon minut i smöret

Knaprig räklåda

Bottna en ugnsform med de skivade äggen. Strö på räkornaoch den finklippta dillen. Fördela stuvningen över innehållet i formen

Räklåda

Skala räkorna tärna äggen, blanda ihop allt med såsen. tillsätt mjölken ochfiskbuljongtärningen lite i

Anna-Lisas Räklåda

Hacka domhårdkoktaäggenochlägg i en ungsform. Slå över vitsåsen och smula torkad fralla över alltihop

Räklåda

Skiva äggenochlägg i en eldfast form. Gör en stuvning till räkorna. Häll stuvningen med räkorna över äggoch dillen

Räklåda

Lägg räkskalet i en kastrull ånga ta bort skalet från vattnet häll i grädde,dill ochräkorna. Skala räkorna

Räklåda med dill

Lägg de hackade äggen i en ugnssäker form. Skär bort kanterna på brödet och smula dem i matberedaren. Vänd ner dill ochräkoroch häll detta över de hackade äggen