Pocherad lättrimmad torsk med äggochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Innan servering tillsätt hackade äggoch persilja. Supergod och enkel. Supergod och enkel. 4 port1 msk smör3 msk mjöl2 ½ dl matlagningsgrädde2 dl vatten1 fiskbuljongtärningpeppar3 kokade ägg1 knippe persiljaSmält smöret och vispa i mjölet, späd med grädde och vatten och låt koka upp med buljongtärningen
Skala äggenoch grovhacka eller mosa lätt med en gaffel. Koka äggen, hårdkokta. Ibland händer det att någon klickar på “bidra” länken där uppe och skickar in ett recept
Börja med att koka äggenoch hacka dem. Ägg- ochpersiljesås. Jag trodde först det var lutfisk men saltlånga är torkad och saltad och lutfisk torkad och lutad
Kokt torsk med ägg- ochpersiljesås är en riktig svensk klassiker. Såsen, som egentligen bara är en bechamel, kan förberedas och sedan bara röra i äggenoch persiljan när det är dags att servera
Tillsätt äggenoch den frysta persiljan strax före servering. Koka äggen till såsen. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjöl och fräs under omröring
Servera torsk med slantade morötter och kokt potatis med ägg- ochpersiljesåsen till. Något jag inte gillade särskilt mycket när jag var liten var torsk ochäggsås