Bryn i stekpanna runt om med smör. Täck potatiskakan med en platt tallrik, ett lock eller ett fat, som är lite större än stekpannan och vänd röstin och låt röstin glida ner i pannan
Bryn filén i en het stekpanna med smör. cirka 500 g älgfilé i bit . 1Servera älgfilén på en bädd av svartrötter med trattkantarellsås och rosmarinpotatis
4 portioner600-700 g älgfiléSalt och nymalen pepparSmör till stekningMadeirasås2 scharlottenlökarSmör till stekning1-2 dl Madeira4 dl viltbuljong2 dl vispgrädde(Ljust redningsmjöl)Selleripuré400 g rotselleri1 bit purjolök (det vita, 5 cm)1 tsk salt2 msk smör2 msk vispgräddeSalt och nymalen vitpepparSkär köttet i fyra skivor. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i köttskivorna och stek dem på båda sidor, ca 3 minuter. 600-700 g älgfilé
I går när vi åt ren- och älgfilé var jag sugen på min supergoda balsamicosås men jag hade inget farinsocker hemma och det var väl lika bra eftersom jag försöker undvika socker
Den här gudomligt goda älgfilén med rödvinssås från himlen hade Caisa lagat. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen
Till förrätt blev det lite småplock och till varmrätt älgfilé som först fick bryna till en fin stekyta i stekpannan och därefter helstekas färdigt i ugnen, kryddad med flingsalt och svartpeppar
Bryn runt om i smöret i en stekpanna på hög värme. Vår stektermometer gick sönder, typiskt när man slår på stort och ska servera älgfilé, så vi tog ut köttet lite för tidigt enligt mig
Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna. Igår blev det älgfilé från höstens första fällda älg. Recept på älgfilén kommer från Mannerströms viltkokbok