Servera med Potatisgratäng. 1) Putsa filen och skär i ca 3 cm tjocka skivor. 2) Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. 5) Häll grädde och grönpeppar i stepannan och smaka av med soja, salt och peppar. 6) Lägg iköttskivorna och låt puttra tills de är genomstekta. 1 Älgfile ca 800 g. 1 msk grönpeppar (i lag). 3 dl Vispgrädde
En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vidspisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Recept från Svenska Viltmatakademini samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och marinerailitewhiskey, soya, och peppar över natten
Detta recept går naturligtvis att göra på vilketvilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Vilkabarndomsminnenimitt kök idag. Vi bodde i Jämtland under tio år när jag var liten och jag har spenderat de flesta somrar imin barndom uppe hos vår Jämtländska släkt i Börtnan
Stek köttskivorna på båda sidor, litemindrefärdigt än ni önskar. Original receptet kommer från Görn Helleblad, men jag har gjort om det lite, för jag hade ingenälgfilé och att ge mig på att flambera vågar jag inte