Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur
Det gjorde vi till älggrytan också. 400 grytbitar av älg eller nöt. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Idag gjorde maken en supergod älggryta som jag måste få dela med mig av här. Återigen måse jag få säga hur lyckligt lottad jag är som är gift med en jägare som gör att jag har frysen full med älgkött
600 g grytbitar av älg. Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg. Tillsätt pressad vitlök och pure och fräs nån minut
Koka älggrytan under lock på medelvärme i 2 timmar. 800 gram grytkött av älg. Skär köttet i ca 2x2 cm bitar om det ej redan är i bitar när du köpte det (dela ev
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Nu i jakttider var det dags att göra något av fjolårets älg från frysen. Det är ju inte bara gott utan väldigt nyttigt, älgens kost ger både smak och näring till köttet