Älggryta med vin recept

Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Serveras med en god blandsallad med ex tomater el paprika
Husets älggryta

Husets älggryta

Späd medvin och vatten. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. Täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp över natten
Älggryta Lyx - Whisky

Älggryta Lyx - Whisky

Den här grytan kräver en hel del ingredienser, men resultatet blir enastående med unik smak. Låt köttet få färg, häll sedan i vinet, vattnet, whiskyn, oxfond, viltfond, rödvinsvinägern, vispgrädden, lagerbladen, färsk timjan och salt + peppar
Älggryta Bourguignonne

Älggryta Bourguignonne

Servera med potatismos, samt en kvist timjan.  Häll på vinet och koka ner till hälften. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone. 1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone
Älggryta

Älggryta

Smaka av älggrytanmed salt, peppar, gelé från svarta eller röda vinbär samt ev. Lägg efterhand över i en stor gryta med lock eller kastrull med lock
Älggryta med rödvin.

Älggryta med rödvin.

Dela vitlöken grovt och fräs i smöret, lägg i grytbitarna och bryn dem runt om, krydda med vitpeppar
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Tillsätt vin, buljong, soja, tomatpuré och kryddor i grytan. Strö över timjan och servera med potatismos
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytanmed pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Häll i vin, vatten, fond, lagerblad, enbär, gelé och kryddor
Burgundisk älggryta

Burgundisk älggryta

Skär morot, gul lök och vitlök i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med kryddorna, vin, kalvfond och tomatpuré