Älggryta torkade kantareller recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Salta och peppra och tillsätt de torkade örtkryddorna
Husets älggryta

Husets älggryta

Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller. smulade trattkantareller. 1 dl torkade. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Älggryta

Älggryta

Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. 300 g kantareller. Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm
Älggryta, råstekt potatis, pressgurka med dill

Älggryta, råstekt potatis, pressgurka med dill

Av resten av steken gör jag nu älggryta. Nu puttrar köttet i en sås gjord på rött vin, crème fraiche, smaksatt med dijonsenap, kantareller (torkade), pyttelite timjan

Höstens guld - vilt och svamp

Så här gott om trattkantareller är det. Kantareller kan förvällas och sedan frysas. kantareller, karljohansvamp3 dl vispgräddemaizenaredningSkär köttet i grytbitar

Älggryta med svampsås

1 burk kantareller eller 200 g torkade. Börja med att krydda älggrytbitarna och bryn dem i stekgryta eller stekpannan

Älggryta med krut

Lägg den torkade svampen i blöt ca10 min. 25 g torkadekantareller. Skär köttet i tärningar (1x1 cm) och hacka

Magdas älggryta

Har du tillgång till kantareller så blir det mumsigt om du steker några nävar i smör och tillsätter just innan serveringen

Långsamma Älggrytan

Första försöket gjordes häromveckan med en älggryta som fick stå i ugnen på 80-90° i ca 9 timmar och jag kan lova att det var de möraste av älgbitar som slank ner i magen den kvällen. ~1kg älggrytbitar 33cl öl några torkade enbär salt peppar lagerblad messmör vatten torkadekantareller morötter palsternacka Stek grytbitarna på hög värme i en stekgryta tills de får en fins yta