Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller. smulade trattkantareller. 1 dl torkade. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Av resten av steken gör jag nu älggryta. Nu puttrar köttet i en sås gjord på rött vin, crème fraiche, smaksatt med dijonsenap, kantareller (torkade), pyttelite timjan
Så här gott om trattkantareller är det. Kantareller kan förvällas och sedan frysas. kantareller, karljohansvamp3 dl vispgräddemaizenaredningSkär köttet i grytbitar
Första försöket gjordes häromveckan med en älggryta som fick stå i ugnen på 80-90° i ca 9 timmar och jag kan lova att det var de möraste av älgbitar som slank ner i magen den kvällen. ~1kg älggrytbitar 33cl öl några torkade enbär salt peppar lagerblad messmör vatten torkadekantareller morötter palsternacka Stek grytbitarna på hög värme i en stekgryta tills de får en fins yta