älgstek. fransyska). Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme
Biff Rydberg på älgstek. Biff Rydberg på älgstek. 8-12 st Potatisar beroende på storlek600 g ren,älg,nötkött, fransyska el stekkantareller, färska el som jag, 1 dl förvällda och nedfrysta2 st gula lökarSmörSaltSvartpepparPersilja4 st äggulor. 8-12 st Potatisar beroende på storlek600 g ren,älg,nötkött, fransyska el stekkantareller, färska el som jag, 1 dl förvällda och nedfrysta2 st gula lökarSmörSaltSvartpepparPersilja4 st äggulor
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. 1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttet i en ugnsform, stick in termometer i den tjockaste delen och ställ in på 62 grader för medium
2 kg benfri fransyska eller älgstek. Blanda kryddorna och gnid in i steken. Bryn steken i margarinet så steken får fin färg och fyll på därefter med 2 dl vatten + vitlöksklyftorna och bräsera steken färdigt på låg värme (2-3)
Ljuvligt doftande älgfransyska. 800 – 900 g älgstek, jag använde fransyska. 900 g älgstek. Bästa sättet att laga till en stek är (enligt mig) att slänga ner den i en gryta med en massa goda ingredienser och sätta in den i ugnen och låta den tillagas där
1 kg kött av något slag, fransyska, nötstek, älgstek eller liknande. Stek. 4p. Smör. Salt, peppar, timjan. Bryn köttet i smöret i en stekpanna, krydda ordentligt runt omkring och lägg i en stekgryta eller ugnsform