Älgstek fryst recept

Örtdoftande älgstek

Örtdoftande älgstek

färska eller frysta lingon. älgstek, putsad. Älgstek1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär små hål i köttet och fyll med det gula av skalet från citronen, spansk peppar, timjan och rosmarin
Älgstek med svampsås

Älgstek med svampsås

Servera såsen till älgsteken. Garnera med timjan och färska eller frysta lingon. 5 kg älgstek. Välj en någorlunda platt stek, bullig stek behöver längre tid i ugnen
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

Halvtina köttet om det är fryst. 1 kg älgstek t ex innanlår. Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar
Kallskuren älgstek

Kallskuren älgstek

Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

Kanske lite väl fryst, men jag chansade ändå och har överlevt. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

I helgen lagade jag en tjälknöl på en bit älgstek. Lägg den frysta steken i en ugnsform och ställ in i nedre delen av ugnen
Tjälknöl

Tjälknöl

Ingredienser 1,5 kg älgstek , fryst & benfri, alt. Ingredienser 1,5 kg älgstek , fryst & benfri, alt
Nyttiga "lussebullar"

Nyttiga "lussebullar"

-) I går var jag på min mammas födelsedagsmiddag och där bjöds det på älgstek, ugnsrostad mandelpotatis, grönsaker, rårörda lingon, svampsås och även en liten bit tårta slank ner
Tjälknöl

Tjälknöl

 Trixet med tjälknölen är att köttet ska vara fryst och tillagas på låg temeratur i många timmar, så i juletider passar det bäst att göra den under natten, när man inte behöver ugnen till någon annan förberedelse
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

6 1 kg frystälgstek Lag 3 1/2 dl vatten 1 dl rött vin 1 msk flytande honung 2 krossade vitlöksklyftor 3 svartpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1/4 dl salt Lägg till i inköpslistan
Världens godaste tjälknöl

Världens godaste tjälknöl

Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Tjälknöl

Tjälknöl

älgstek. Lägg den frysta steken i en ugnsfast form. Tillaga i nedre delen av ugnen och stek köttet i 8–10 timmar tills köttets innertemperatur är 70°
Tjälknöl på ren

Tjälknöl på ren

Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Viltfond på älg

Viltfond på älg

men kul och de värdefulla dropparna man får till slut är guld värda till älgsteken i höst. men jag valde att frysa in ca 2,5dl i fyra påsar och ta fram som grund när det är dags att steka älgsteken och göra en god sås till. men jag valde att frysa in ca 2,5dl i fyra påsar och ta fram som grund när det är dags att steka älgsteken och göra en god sås till
Tjälknöl

Tjälknöl

kg älgstek. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under. Frys köttet i sin förpackning i minst 12 timmar
Skogens guld

Skogens guld

I helgen köpte jag hem en fin (ja, och dyr…) bit älgstek som jag gjorde tjälknul av och som serverades till middag ikväll
Dagens recept: Älggryta

Dagens recept: Älggryta

Det är också gott att servera lingonsylt eller tranbärssylt till älgstek eller t ex rönnbärsgelé eller syltade rönnbär