Den följs av gravad älgstek och inlagda trattkantareller, guld från våra stora skogar. 1 liten älgstek på ca 500 gram. Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna. 1 liten älgstek på ca 500 gram. Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna
)Sen drog vi hela gänget och åkte pulka och skrana och bob i Bräntberget och grillade korv och drack Festis ^_^Hem och la Buggen för tupplur, mormor stannade kvar med honom och jag och Olov drog på IKEAAAA
Idag grillade vi en av älgstekarna som vi hade kvar i frysen. Vi hade låtit det ligga i marinad i 2 dygn och sedan grillade vi det i hel bit på indirekt värme tills köttet var 66 grader
Rödvinsmarinad1, 5 kg kött, vi hade älgstek2 dl rödvin2 vitlöksklyftor, pressade3 st soltorkade tomater, finhackade0,5 dl balsamvinäger1 msk flytande honung2 krm nymalen svartpepparBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vi använde en lite sämre bit älgstek och lät den marinera i 2 dygn sen grillade vi den på indirekt värme till drygt 60 grader
I dag åt vi en älgstek som har marinerats i 2 dygn och sedan grillade vi hela biten på indirekt värme. MangosalsaTärna i små kuber och blanda ihop1 mango2 tomater1 rödlök10 cm gurka1 avokado0,5 dl koriander eller persiljaRiv skalet och pressa saften ur1 limeSmaka av medsalt o pepparJättegod salsa som passar perfekt till grillad mat
Till middag for vi hem och grilladeälgstek som vi åt med en god Jack Daniels Glaze. Så underbart det var att vakna en måndag och inte en endaste kväll i veckan är inbokad
På spisen står en Jack Daniels Glaze och puttrar som vi ska ha till den grilladeälgsteken ikväll. I går var jag och alla barnen på stan i flera timmar och hittade mycket sommarkläder åt dem så nu väntar vi bara på sommaren