Gravad älgstek. ½ kg älgstek eller annat vilt. Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna. Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna
I helgen när jag var hos svärföräldrarna bjöd svärmor på en riktigt god och enkel variant av marinerad rostbiff av älg, och jag tänkte nu dela vidare receptet med er
1,2 -1,5 kg djupfyst älgstekSaltlake. 2 liter vatten1,5 dl salt10 svarta pepparkorn( ev 10 st enbär )Lägg i den frysta älgsteken på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen på 75 graders värme i 10 - 12 timmar. Lägg i den färdiga älgsteken och marinera i ca 5 timmar
Rödvinsmarinad1, 5 kg kött, vi hade älgstek2 dl rödvin2 vitlöksklyftor, pressade3 st soltorkade tomater, finhackade0,5 dl balsamvinäger1 msk flytande honung2 krm nymalen svartpepparBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vi använde en lite sämre bit älgstek och lät den marinera i 2 dygn sen grillade vi den på indirekt värme till drygt 60 grader