Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. Nu har jag inte gjort stek så många gånger så jag fick tjuvkika i kokböckerna och jodå, visst fanns det recept även på såna klassiker
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Det är helt efter Per Morbergs recept, vi plockade bara bort rödvinet
Klipp upp och ta bort nätet om älgsteken har nät. 1 st (1-3 kg) älgstek. 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar. 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpepparTa fram en ugnsform som är ungefär lika stor som älgsteken. 1 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar Salta och peppra
et från älgsteken som serverades med vinbärsgelé. Recept. Detta var så klart första gången jag tillaga älgstek men det var rea på Ica så det var bara att passa på och prova
4 1 gul lök 1 purjolök 1 stor persiljerot (eller palsternacka) ca 700 g älgstek, gärna av innanlår 1 tsk salt 2 krm peppar 150 g ädelost 1 dl tomatpuré 4 dl rött vin eller vatten ev ädelost till garnering Lägg till i inköpslistan
Mitt populäraste blogginlägg någonsin är ett recept på älgstek från 2011. Så här fyra år senare tänkte jag att inlägget nog minsann är värd en renässans på bloggen så jag har renskrivit receptet (som 2011 var skrivet i romanform) och piffat upp bilderna en aning. 1,5 kg djupfryst älgstek
Fint tärnad rökt ren/älgstek med pepparrot, majonnäs och purjolök. Som jag skrivit tidigare så jobbar jag som receptkonsult åt nyligen öppnade Ecocaféet i Östersund