Älgstek recept recept

Älgstek i gjutjärnsgryta

Älgstek i gjutjärnsgryta

600 g fin älgstek. Gnid in steken rikligt med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i gjutjärnsgrytan
Älgstek a la Morberg

Älgstek a la Morberg

I lördags så lagade vi en suuuupergod älgstek a la Morberg. Här kommer receptet. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar
Älgstek med trattkantareller

Älgstek med trattkantareller

Och vad passar väl då bättre än att äta något riktigt höstigt som älgstek. Nu har jag inte gjort stek så många gånger så jag fick tjuvkika i kokböckerna och jodå, visst fanns det recept även på såna klassiker
Älgstek

Älgstek

Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Det är helt efter Per Morbergs recept, vi plockade bara bort rödvinet
Älgstek

Älgstek

Alla recept från tidningen och många fler hittar ni på min blogg. 1kg älgstek, fransyska. 1kg älgstek, fransyska
Älgstek

Älgstek

Recept. Husmanskost, okomplicerat och väldigt gott. Stek (jag använde älg, tack pappa). 3 morötter. 1 stor gul lök

Dubbelmarinerad älgstek

Här kommer ett receptälgstek(eller den stek du nu har)som jag tyckte var kalasgod , Ingrid Jervström har precis gett mig receptet
Älgstek

Älgstek

Klipp upp och ta bort nätet om älgsteken har nät. 1 st (1-3 kg) älgstek. 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar. 11 st (1-3 kg) älgstek salt svartpepparTa fram en ugnsform som är ungefär lika stor som älgsteken. 1 st (1-3 kg) älgstek salt svartpeppar Salta och peppra
Dagens recept: Älggryta

Dagens recept: Älggryta

Det är också gott att servera lingonsylt eller tranbärssylt till älgstek eller t ex rönnbärsgelé eller syltade rönnbär
Örtmarinerad älgstek till julbordet

Örtmarinerad älgstek till julbordet

Vill du ha recept på en gravlax utan socker så hittar du det i min och Annika Dahlqvists kokbok Gammaldags husmanskost
Ädelostfyllda älgrulader | Recept ICA.se

Ädelostfyllda älgrulader | Recept ICA.se

4 1 gul lök 1 purjolök 1 stor persiljerot (eller palsternacka) ca 700 g älgstek, gärna av innanlår 1 tsk salt 2 krm peppar 150 g ädelost 1 dl tomatpuré 4 dl rött vin eller vatten ev ädelost till garnering Lägg till i inköpslistan
Favorit i repris: Rödvinsmarinerad älgstek

Favorit i repris: Rödvinsmarinerad älgstek

Mitt populäraste blogginlägg någonsin är ett receptälgstek från 2011. Så här fyra år senare tänkte jag att inlägget nog minsann är värd en renässans på bloggen så jag har renskrivit receptet (som 2011 var skrivet i romanform) och piffat upp bilderna en aning. 1,5 kg djupfryst älgstek