Toppa gröten med kanel, äppel, russin, en klick äppelmos och så självklart iskall mjölk. För ett par veckor sedan postade jag ett grötrecept här på bloggen och wow, ni älskar gröt
I min gröt, i min granola, på min yoghurt och så vidare. Det lät så mycket bättre och jag tycker att när chiapuddingen får samsas med hemkokt äppelmos, yoghurt och ljummen äppelcrunch så är detta värt att få kallas parfait
Gör också kvällen innan egen äppelmos utan socker. Perfekt för både pudding och gröt. blanda chiapuddingen med äppelmoset och skiva färskt äppel över härligheten
Känns som jag just nu är inne i långkok- och äppeltema. Rivet på gröten, i maten, i kaka och bullar. Här ligger det mumsiga och mjuka äppelbitar under den naturella färskoströran och det finns kanel både ibland äpplena och i botten
plommon, nektariner, äppel, banan. Gröt. Hittade ett recept på en super nami ugnsgröt med persika, på en amerikansk sajt (kommer tyvärr inte ihåg vilken sajt det var)
Servera tillsammans med turkisk yoghurt, filmjölk eller gröt,det är supergott. 4 äppel i skivor 1 msk kanel2 msk socker1tsk citronsaft Lite rivet skal av en citron2 msk vatten Låt det koka ihop i en gryta. - Läs hela inlägget här 4 äppel
Denna gången blev det både äppelpaj och äppelgröt – ÅÅh MUMMA Honungen ihop med äpplen ger en härligt rund och fyllig smak men den kan bytas ut mot dadelsirap eller agavesirap om du inte äter honung
med svamp, äppel, olika örter, bacon, jordärtsskocka, kokosmjölk. )3 dl arborioris (risottoris)6-7 dl höns/grönsaksbuljong2 dl vitvin1 lök2-3 vitlöksklyftor1-1½ dl parmesan/pecorinoost1-2 msk smör (visser säger nej, jag säger ja)peppar(salt)Hacka löken och vitlökenRiv ostenLägg smör och olivolja på bottnet på en stor panna/kastrull (blir bäst om du använder djup stekpanna)Bryn löken och vitlöken en stund, lägg i riset och bryn så att den "vaknar" lite och blir genomskinligt Häll i vittvinet, rör om hela tidenNär riset sugit upp vinet, kan du börja "mata" den med buljong, ca 1-2 dl åt gångenNär riset har sugit upp allting lägger du i mera av buljongenFortsätt såhär tills riset är nästan klart (den ska ha lite tuggmotstånd/al dente, de ska inte vara helt gröt)Ta bort från plattan