½ dl russin. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Man kan alltid tillsätta lite lime, russin eller annat gott för att smaksätta den mera. Våra äpplen är mogna i trädgården och det är perfekt att koka lite chutney till höstens mustiga grytor eller en stek
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. 1 dl sultanrussin (kan uteslutas). 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Häll äppelbitarna, vinägern, farinsockret och russinen i pannan/kastrullen
Jag kommer också att ta ett äpple till och kanske en aning färre russin. 100-150 g russin. Tillsätt äpplen, lök, russin och kanelstång och låt sjuda i ca 50 minuter under lock tills det tjocknar. 100-150 g russin
1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull