Äppelchutney russin recept

Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

½ dl russin. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

1⁄2 dl russin. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull
Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Man kan alltid tillsätta lite lime, russin eller annat gott för att smaksätta den mera. Våra äpplen är mogna i trädgården och det är perfekt att koka lite chutney till höstens mustiga grytor eller en stek
Äppelchutney

Äppelchutney

Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker. 2 dl russin. Skala äpplena och ta bort kärnhusen
Äppelchutney

Äppelchutney

Har du inte prövat att göra äppelchutney. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin
Äppelchutney.

Äppelchutney.

När cirka 5 minuter återstår tillsätts russinen. Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen. Skär i knappt centimeterstora kuber
Äppelchutney

Äppelchutney

Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. 1 dl sultanrussin (kan uteslutas). 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
Kryddig äppelchutney

Kryddig äppelchutney

1 1/2 l 1 1/2 kg fasta sommaräpplen 2 lime 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 3 dl rödvinsvinäger 8 dl Brun Farin 1 dl russin 3 msk malen ingefära 2 tsk salt 1 krm kajennpeppar Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney

Äppelchutney

) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Häll äppelbitarna, vinägern, farinsockret och russinen i pannan/kastrullen
Äppelchutney

Äppelchutney

2 msk russin. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en gryta och ägg i alla övriga ingredienser
Mammas äppelchutney

Mammas äppelchutney

Ingredienser 1 kg äpple(n) , gärna syrliga 1 st gul lök(ar) 1 st kanelstång 2 msk ingefära , färsk, riven 1 tsk curry 5 dl strösocker 2 dl äppelcidervinäger 2 dl russin 0,5 tsk salt Köp receptet
Äppelchutney

Äppelchutney

500 g äpple 1 gul lök, finhackad 1 röd chilifrukt, finskuren i skivor 1 krm malen kanel 1 tsk curry 1 tsk ingefära 1 dl ättika 2 dl strösocker 0,5 dl russin matolja, att fräsa i
Äppelchutney med kanel

Äppelchutney med kanel

Jag kommer också att ta ett äpple till och kanske en aning färre russin. 100-150 g russin. Tillsätt äpplen, lök, russin och kanelstång och låt sjuda i ca 50 minuter under lock tills det tjocknar. 100-150 g russin
Äppelchutney

Äppelchutney

1 dl russin. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar, och hacka chiliköttet
Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

 1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull
Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

1 ½ dl russin. Skala och kärna ur äpplena. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur