Låt koka upp tillsammans med vatten och låt därefter småkoka under lock i ca 15 min. Låt detta koka upp och koka i 1 minuter, Lyft ur kryddan och häll upp på rengjord burk
Koka upp och koka en minut. Koka annars fem minuter till och prova igen. Koka äpplena med vattnet i 15 minuter i en stor kastrull med tjock botten. Koka upp äppelsaften i en stor kastrull och låt den koka i ca 3 minuter
Sagt och gjort och en snabb googling senare stod jag och kokade äppelgelé på resterna. Äppelgelé går alldeles utmärkt att koka på skal och skrutt från äppelrensning, det blir supergott att servera till en stek i höstrusket och just nu sitter jag och funderar på om man inte kan göra kakor eller godis på det också
Koka 10 – 15 minuter tills äpplen är mjuka. Koka den avrunna äppelsaften i 3 minuter, ta av från spisen och blanda ner socker, calvados och pressad citron. Sätt tillbaka på plattan och låt saften koka i 5 – 10 minuter. Kokade kraftigt i 10 minuter som den duktiga gelémakare jag trodde att jag var. Sätt tillbaka på plattan och låt saften koka i 5 –
Koka saftblandningen i två minuter utan lock i grytan. Koka eventuellt ytterligare några minuter. 12 kg knappt mogna syrliga äpplen 1 l vatten 9 dl strösocker per liter avrunnen saft 2 msk torkad timjanSkär äpplena i sockerbitsstora bitar och koka upp vattnet i en stor gryta. Lägg frukten i det kokande vattnet och koka under lock i cirka 10 minuter tills frukten har blivit mjuk. Värm upp saften igen och låt koka kraftigt utan lock och utan att röra i 10 minuter
Låt koka upp tillsammans med vatten och låt därefter småkoka under lock i ca 15 min. Låt detta koka upp och koka i 1 minuter, Lyft ur kryddan och häll upp på rengjord burk
Låt koka ca 5 minuter. DAGENS RECEPT 14-07-03. KYCKLING MED MYNTA. En ny smakupplevelse blir det om du kryddar kycklingen med mynta, citronpeppar och soya
Tillsätt syltsocker och ingefära och koka kraftigt i 2 minuter. Mördeg. Mixa smör, socker, ägg och mjöl i matberedaren med kniven monterad till en degboll
grönsaksbuljong att koka linserna i. Koka linserna i grönsaksbuljong enligt instruktion på paketet. Koka lite sockerlag på lika mängd socker och vatten
Av äppeldrickan som jag gjorde på sensommaren kan man enkelt koka en liten sats gelé. Äppelgelé2 dl koncentrerad äppeldricka3 dl vatten4 ½ dl strörsocker½ påse Gul Melatin pektinmedel (20 gram)Koka upp äppeldrickan och vattnet. Rör ned pektinmedlet och koka 1 minut. Rör ned sockret, koka upp på nytt och koka kraftigt 1 minut