Med alla goda svenska äpplen just nu så fick det blir en improviserad äppelmos utan att koka. Min ena dotter vägrar äta äggröten vi gör på just ägg, kokosolja och lite havregryn utan äppelmos till
Natriumbensoaten får inte koka mer än max en två minuter, för då kan en besk smak uppstå. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset
Koka upp och låt småputtra tills äpplena är helt mjuka. Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Mitt äppelmos är sockerfritt eller ja, det är inget tillsatt socker i ska jag säga. Addera vaniljpulver (eller kanske vill du hellre koka med en kanelstång
Men idag blev dagen då ett superenkelt äppelmos hamnade i magen. 1 äpple1 msk vatten från när äpplet kokat. Koka i ca 5-10 minuter, om du vill så släng i en 1/2 vaniljstång när det kokar. 1 msk vatten från när äpplet kokat