Första gången jag gör äppelmos, skulle gjort det redan förra året men fick inte tag på någon passervagga då, är för lat för att orka skala och kärna ur alla äpplena
Häll upp äppelmoset i varma burkar. Skölj äpplena och klyfta dem medskal och kärnhus. Blanda natriumbensoat med lite av moset och rör ner i resten av moset
Filip fick lite äppelmosmed vispgrädde när jag kokade, alltså typ det godaste som finns. Vill du däremot kunna göra äppelmos på resterna så ta bort kärnhus och pinne, men lämna på skalet
5 liter klyftade äpplen medskal och kärnhus kvar. När jag passerat moset är det dax att söta det och det gjorde jag med ca 1 steviasocker och 2 dl socker
Diska ur grytan och häll ner moset i den tillsammans med socker och citron. 13 kg äpplen 2 dl vatten 840 g strösocker 1 citron, saftenSkölj äpplena och dela varje äpple i fyra delar utan att ta bort skal och kärnhus
Servera tillsammans med turkisk yoghurt, filmjölk eller gröt,det är supergott. 4 äppel i skivor 1 msk kanel2 msk socker1tsk citronsaft Lite rivet skal av en citron2 msk vatten Låt det koka ihop i en gryta
Här tänkte jag göra det jag älskar mest av allt för att ta igen mig efter en av de mest fullsmäckade veckorna i mitt liv, ja med att koka äppeljuice, äppelmust & äppelmos