Äppelmos med skal recept

Äppelmos

Äppelmos

Första gången jag gör äppelmos, skulle gjort det redan förra året men fick inte tag på någon passervagga då, är för lat för att orka skala och kärna ur alla äpplena
Äppelmos på flera sätt

Äppelmos på flera sätt

Här får du recept inte bara på klassiskt äppelmos utan även på äppelmosmed mindre socker. Klassiskt äppelmos
Äppelmos!

Äppelmos!

Sätt en sil över en bunke, häll i äppelmoset (eventuellt i omgångar beroende på hur stor silen är) och tryck igen med en sked
Äppelmos på 20 minuter.

Äppelmos på 20 minuter.

Ut kom rykande äppelmos och kärnor och skal kom för sig i en liten korv bredvid. Minns det som igår när mamma kokade äppelmos hemma
Superenkelt äppelmos

Superenkelt äppelmos

Picka äpplena med en provsticka eller en gaffel. Plocka bort skal och kärnhus allt eftersom de fastnar i pressen och är lätta att ta bort
Äppelmos med stjärnanis och ingefära

Äppelmos med stjärnanis och ingefära

Häll upp äppelmoset i varma burkar. Skölj äpplena och klyfta dem medskal och kärnhus. Blanda natriumbensoat med lite av moset och rör ner i resten av moset
Koka äppelmos med smak av kanel!

Koka äppelmos med smak av kanel!

Det fina med de äpplena, förutom att det är särskilt goda, är det röda skalet. Äppelmosmed smak av kanelKoka äppelmoset
Raw Äppelmos

Raw Äppelmos

Jag har också älskat detta äppelmos som är så otroligt enkelt att göra eftersom det inte kräver någon tillagning
Äppelmos och äppelsaft

Äppelmos och äppelsaft

Filip fick lite äppelmosmed vispgrädde när jag kokade, alltså typ det godaste som finns. Vill du däremot kunna göra äppelmos på resterna så ta bort kärnhus och pinne, men lämna på skalet
Äppelmos

Äppelmos

Rör ut några msk av moset med askorbinsyra i ett glas och rör sedan i resten av äppelmoset i kastrullen
Rosa äppelmos

Rosa äppelmos

5 liter klyftade äpplen medskal och kärnhus kvar. När jag passerat moset är det dax att söta det och det gjorde jag med ca 1 steviasocker och 2 dl socker
Passerat äppelmos

Passerat äppelmos

Diska ur grytan och häll ner moset i den tillsammans med socker och citron. 13 kg äpplen 2 dl vatten 840 g strösocker 1 citron, saftenSkölj äpplena och dela varje äpple i fyra delar utan att ta bort skal och kärnhus
Äppelmos

Äppelmos

Se till att det inte finns något kärnhus och skal kvar. ca 7 dl mosca 1 kg äpplen2 dl vattenca 1 dl socker1 tsk atamonSkala och skär äpplena i bitar
Äppelmos med kanel och citron!

Äppelmos med kanel och citron!

Servera tillsammans med turkisk yoghurt, filmjölk eller gröt,det är supergott. 4 äppel i skivor 1 msk kanel2 msk socker1tsk citronsaft Lite rivet skal av en citron2 msk vatten Låt det koka ihop i en gryta

Sockerfri äppelmust & äppelmos

Här tänkte jag göra det jag älskar mest av allt för att ta igen mig efter en av de mest fullsmäckade veckorna i mitt liv, ja med att koka äppeljuice, äppelmust & äppelmos
Smulpaj med blåbär (Glutenfri)

Smulpaj med blåbär (Glutenfri)

Men gör du det så kan du ha färska äpplen i önskad form istället för äppelmos. Om skalet börjar bli för mörkt, lägg en bit aluminiumfolie över