3 kg äpplen. 12 dl vatten. 1840 g strösocker. 11 citron, saften. 13 kg äpplen 2 dl vatten 840 g strösocker 1 citron, saftenSkölj äpplena och dela varje äpple i fyra delar utan att ta bort skal och kärnhus
Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
När äppelmosetpasserat genom silen är det bara att smaka av det. De är perfekta att använda till bakning och matlagning av olika smak, som till exempel till ett smarrigt äppelmos
Söta moset lätt efter smak och tillsätt 1 kryddmått citronsyra eller 1 kryddmått askorbinsyra per liter passerat mos. För lättsockrat mos cirka 1-1½ deciliter socker per liter passerat mos
Äpplena gav en frisk syra och krispigt tugg, se bara till så du inte låter dom ligga i grytan för länge för då är det risk att du står där med äppelmos i grytan istället
Jag tror inte det), är sylt, vaniljkräm, nötkräm eller äppelmos. Jag vet att fettisdagen, semlornas nationaldag, redan har passerat för detta år men det är faktiskt okej att äta semlor ända fram till påsk (det borde dock vara socialt accepterat att äta semlor året runt pga SÅÅÅÅ GOTT
För att sedan köra genom matberedarenÄppelmosTill varje kg äpple (motsvarar cirka 1 liter passerat mos) tar man 3-6 dl socker, 1 krm askorbinsyra (för att inte moset ska bli brunt), 1 tsk Atamon
Bortsett från den stora tragik då mamma egentligen helst vill bo hemma i sitt eget hem men nu på grund av ständigt hjälpbehov inte kan det, bidde det heller ingen äppelmos