Mängden vätska i receptet är beroende på hur mycket vätska äpplena släpper. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset
Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
I stället för chokladsmörkräm kan du fylla kakorna med ett fast äppelmos eller någon god marmelad. DAGENS RECEPT 14-10-30CHOKLADBISKVIERDessa läckra små bakverk passar fint att servera med kaffe som avslutning på en festlig måltid
Av dessa tänkte jag göra en massa skoj i köket, men framförallt koka äppelmos. Förutom mos har vi ätit ljuvligt söta och syrliga äpplen, druckit färskpressad äppeljuice, ätit äppelgröt och jag har några recept att testa
Äppelsaft (äppelmos längre ner). Jag har valt citronsyra och inte bara citronsaft i receptet för jag gillar syran den ger, men vill man vara helt ekologisk går det ju bra att bara ta citronsaft
Ingredienser 1 kg äpplen 0,5 dl vatten 3,5 dl strösocker , 3,5-5, tillsätt efter smak Köp receptet. Ingredienser 1 kg äpplen 0,5 dl vatten 3,5 dl strösocker , 3,5-5, tillsätt efter smak Köp receptet
Det går såklart bra vilken veckodag som helst, men när det gäller söndagar så har de flesta lite tid över och det låter sjukt hipster att kunna säga att man ”torkade lite äpplen och gjorde lite äppelmos också för den delen, inga konstigheter” när någon frågar vad du har gjort sen sist