Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto kryddigare äppelmos behöver man. 3 dl socker. Kryddigt äppelmos ca 3 kg äpplen. 3 dl socker
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Mitt äppelmos är sockerfritt eller ja, det är inget tillsatt socker i ska jag säga. Rör ut askorbinsyran i lite färdigkokt äppelmos och blanda sedan ner det i resten av moset
Ska det kylförvaras måste man ha mycket mer socker än om man ska frysa moset. 1strösocker. För lättsockrat mos cirka 1-1½ deciliter socker per liter passerat mos
Av dessa tänkte jag göra en massa skoj i köket, men framförallt koka äppelmos. Jag blev så lycklig när jag såg och smakade på det vackert rosa vinteräppelmoset