Här nedan visar jag er ett tidigare skapat recept på äppelsmulpaj smaksatt medkanel. Jag tycker det är så gott att baka med äpple - men gör det faktiskt rätt sällan
Strö över kanel, strösocker och flingsalt och blanda runt. Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag, firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly
Blanda äpplena med socker, kanel och flingsalt i den smorda formen. Smörj en form med smör. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass
Jag har använt lönnsirap och mixade russin som sötning och kryddat äpplena medkanel. En saftig och extra lyxig smulpaj som mättar och bidrar med både näring och njutning
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel
En jätte god äppelsmulpaj blev fredagkvällens dessert. Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman
Egentligen kan man göra äppelpaj på precis samma sätt som jag gjorde blåbärspajen (recept här) men jag testade denna gång att göra ett smultäcke med havregryn, därav blir det ett lite annorlunda recept nu