Kylen är fortfarande full av äpplen, och jag är fast besluten om att använda upp dem innan de skrumpnar ihop alldeles, trist vore det väl om jag fått massa härliga, egenodlade, svenska äpplen och INTE använda upp dem
Hacka äpplena i mindre bitar. Gör en karamell i botten av en gryta med sockret. Klicka i smöret och arbeta ihop till en deg med sandliknande konsistens
Exempelvis kan man smaksätta med kardemumma, kanel, lakritsgranulat, polkagriskross, citron eller apelsinzest eller som nu medmed en smak av whiskey som smakar av äpple och kanel
Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena. Innan hösten är slut ska jag koka både mos och chutney på äpplena men jag började med den här kakan
Hörrni, jag får inte nog av att baka medäpple. Skala och kärna ur äpplena. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan medkaramell som jag varit sugen på så himla länge
Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter. 500 g äpplen, t ex aroma
Till karamellbakadeäpplena, smält sockret försiktigt på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Till äppelsåsen blandar du balsamico med florsocker tills det har löst sig och såsen är slät