Äpplen infrysning recept

Äppelmos med stjärnanis och ingefära

Äppelmos med stjärnanis och ingefära

Skölj äpplena och klyfta dem med skal och kärnhus. Ta bort stjärnanisen innan infrysning. Passera äpplena genom passervagga eller i köksmaskinens passertillsats
Glassvariationer

Glassvariationer

Fortsätt infrysningen tills det är dags att servera – minst fyra timmar totalt. Foto. Jurek Holzer. Dittes gränslösa glass
En helt vanlig rabarberkräm

En helt vanlig rabarberkräm

Jag brukar få äpplen från henne på sensommaren och häromdagen fick jag en kasse med massa rabarber. Receptet på krämen är avskrivet från någon gammal kokbok (minns inte vilken) och lite längre ner på sidan tipsar jag om infrysning av rabarber
Äppeltarte med yougurtglass

Äppeltarte med yougurtglass

Skiva äpplena tunt. Börja med glassen eftersom det tar minst 2 timmar för infrysning. 1. Skala och riv äpplet fint, blanda med youghurt och råsocker

Yoghurtring med äpple och tranbär

1.  Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär äpplet i tärningar och låt koka med tranbären i 3–4 minuter

Nyponglass och äppelterrin

Det går at använda elvisp vid infrysningen. Dela äpplen i 4 delar. 400 g äpplen. Glass. Lägg gelantinen blött i lite vatten

Äppelpajs Semifreddo

 Italiensk glassvariant med äpplen, kardemumma och vanilj. Skala, kärna ur och tärna äpplena Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna

Äppelmos med stjärnanis och ingefära

 Skölj äpplena och klyfta dem med skal och kärnhus. Ta bort stjärnanisen innan infrysning. Passera äpplena genom passervagga eller i köksmaskinens passertillsats

Homemade äppelmos

Kokat eget äppelmos och portionerat upp för infrysning. ca 2 kilo skalade och urkärnade äpplen 2 krm askorbinsyra 2 tsk kanel 1,5 dl vatten Bara att koka ihop allt så äpplena blir mos och mixa allt med en mixerstav. ca 2 kilo skalade och urkärnade äpplen

Äppelsorbet

Kärna ur och ansa äpplena men behåll skalet kvar. Rör i sorbeten då och då i början av infrysningen. 2 röda äpplen