Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkoktaäpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
För några veckor sedan åt jag en väldigt god dessert på Långbro Värdshus, chokladcreme med granola, sorbet på grönt äpple och äppelmarmeladgodis, galet gott
Tydlig smak av äpplen, honung och en gnutta vaxduk… Varsågoda. INKOKT STENBIT MED SMÖRSTEKT LEVER OCH ROM , INKOKTA ROTSAKER, PEPPARROTSSÅS OCH GRÖN MAJONNÄS 2 pers ca 1 tim 1 stenbit (2 kg) eller 2 stenbitar på 1 kg/st lever och rom från fisken smör KOKLAG 1, 5 l vatten 1 strimlad rödlök 3 lagerblad 6 vitpepparkorn 1 msk ättika (12 %) timjankvistar persiljekvistar ROTSAKER 2 morötter i bitar 1 palsternacka i bitar 1/4 rotselleri i bitar 4 scharlottenlökar vatten så det täcker rotsakerna 1 hönsbuljongtärning 3 lagerblad timjankvistar 1 msk ättika (12 %) 1 tsk salt 1 msk socker PEPPARROTSÅS 1 msk smör 1,5 msk vetemjöl ca 4-5 dl mjölk 2-3 msk riven färsk pepparot (efter smak
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t
Inkoktaäpplen i sockerlag. Populära inlägg. Evas rödbetsfrallor. Detta var ett experiment på jobbet vi har odlat rödbetor med barnen och vi har kokat och stekt rödbetor och ville nu visa at
Utanför hyreshuset, där jag bor, växer hallon- och björnbärssnår där jag ibland plockar några bär när jag går förbi och från pappas trädgård får jag äpplen och vinbär, men det är ju bara en liten bråkdel av allt gott, som vårt avlånga land erbjuder under den svenska sommaren och hösten