Jag älskar mjuka kakor, eller vem försöker jag lura, jag älskar alla sorters kakor. )Det absolut roligaste är då jag hittar på ett recept och det blir riktigt gott
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa