Tärna äpplena. Koka med vatten, socker och citron till äpplena är mjuka men ej mos. Blanda ner hallonen i marängen och därefter grädden, Häll hallonmoussen över äpplekompotten och låt stå i kylen ca 30 min. 4 äpplen
Halvera äpplena och gröp ur kärnhuset med kuljärn eller tesked. Fyll apelsinmarmelad i hålen efter kärnhuset i äppelhalvorna och klicka marängsmeten ovanpå
Jag har också för första gången gjort en italiensk maräng-smörkräm. Inspirationen kom från några kilo fina äpplen jag fick levererade till mig från Småland igår
Äpplen 5-6 medelstoraKanel 150 gr margarin 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 dl socker1 dl krossade maränger 1 dl rostade solrosfrön Fördela det rumsvarma margarinet ihop med övriga ingredienser och lägg det över äppelskivorna där man har lagt kanel och lite socker på innan (älskar kanel). 1 dl krossade maränger
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över och ställ in i ugnen igen
I pajdegen blandade vi både havregryn och mjöl, det har vi haft tidigare och vet att det ger en härligt knaprig konsistens och det känns som det passar bra till äpplena som ju blir mjuka i ugnen