Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem tillcirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivornatillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Gammaldags efterrätt Stektaäpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Hemma har viväldigt goda, röda vinteräpplen, som skulle passa utmärkt till den här efterrätten
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela tillPinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkoktaäpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Då äpplena är godast när de fortfarande är varma är det bäst att börja med vaniljsåsen. Tillsättäppelbitarna, kanel och kardemumma och stek på medelvärme under omrörning
Mald kanel. Stektaäpplen med banan och kokos. Blanda äpplen och bananer i en skål. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Fiska upp kanelstången. Lägg gelatinbladeni en skål med vatten. Stektaäpplen. Kanelpannacotta. När dom börjar bli gyllenbruna, strö över kanel och råsocker